Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


kapitel 15


Godisregn

 

 

Jag ser inte mina barn. De är på klassresa till ishotellet i Jukkasjärvi. Jag talar inte med dem på en vecka. Jag är så avstängd, men när jag träffar dem sprider jag ett godisregn över deras ljusa huvuden, och de blir glada. De måste vara glada, känner jag, annars känner jag ingenting.

Mina barn lånar en grå, primitiv dator i ateljén på Blomma. Man kan lägga patiens på den, det är allt. Jag ritar och lyssnar på deras sagor och andetag. De är så mina nu att jag nästan blir levande. Vi går i skogen och de fotograferar granarna och mig. Jag är glad ett tag, men de skall resa nu; nu är de i Jukkasjärvi och det är allt jag vet. Okunskap och dårskap; jag vill bara hem; det är det enda jag kan tänka på, när jag alls kan tänka.

Tänk att jag har barn, att något levande kan komma ur den här avskydda kroppen, som stelnat, förtvinat och fallerat. Min kropp, som jag icke känner; den sover nu. Och nu talar jag i telefon med morbror, han berättar om vargarna i timtal. Han skriver om  dem i tidningarna och han engagerar sig i deras öden. Snälla; vad det ringer! Det ringer snart i mina öron, de avtrubbas, de domnar; mina öron sover nu. Låt dem sova, låt min kropp somna in, jag behöver ingenting;  jag behöver komma hem, men det jag inte får är att komma hem; kanske aldrig tänker jag när jag ser andra åka hem och genast komma tillbaka, söndrade och sårade av återfall.

Vad skall man med hem till, om allt ändå sönderfaller; om inte ens guld består prövningen att överleva dagen; när dagen är ett ingenting, stagat mot natten, som lever, som fladdrar med sina vingar nära mina kinder, nu.

 

 

 

 

 

 
Prosa (Roman) av Catharina Edin
Läst 431 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-02-03 00:08Bookmark and Share


  anits VIP
Dina ord fängslar och berör
2013-02-05

  Monika Gammelmormor VIP
Har bokmärkt dina kapitel 1-15 för att ha dem till hands när orden mina tryter och jag väntar på nästa om det är så att de är på kommande.
2013-02-04

  Nanna X VIP
du förmedlar en stark ärlighet.
2013-02-03

  Maiah VIP
en underbar text om de där ensamma tankar. Barnens plats i ens hjärta och känslan av att de är långt ifrån en, beskriver du så fint.
2013-02-03

  Ingela Svenson VIP
vargar och godisregn, världen är full av motsatser och starka önskningar som önskaren inte själv kan leva med eller ens förstå! Under-bar!
2013-02-03

  ULJO VIP
Återigen en text att bli berörd av.
2013-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin