Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läs mellan min ryggrad

 

Alla tiders låga brinner 
bakom min panna kokar mörkret över
 
jag är rädd
att likna de andra
jag är rädd 
att vi alla förlorar
 
när ljuset slår in blir vi 
kongruenta dammkorn
 
"herr Blomqvist har inte varit samma slags kille sedan han dog"

 




Prosa av Per Blomqvist
Läst 610 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2013-02-05 21:35



Bookmark and Share


    Melona
Oj. Vilken fart den här dikten har.
2013-02-11

  Lena Själsöga Keijser
underbart
2013-02-08

  Minkki VIP
det är en synvilla att vi någonsin alla blir kongruenta, tror jag...
inte ens rädslan är identisk, att möta den i blåsten
"jag är rädd
att likna de andra
..att vi alla förlorar
när ljuset slår in"
Jag gillar dina rader - du har mycket rygg i dem!
2013-02-07

    ej medlem längre
mycket bra.
2013-02-06

  anits VIP
Starkt och berörande skaldat
2013-02-06

  walborg
Starkt om identitet
2013-02-06

    ej medlem längre
Härligt att läsa!
2013-02-05

  Lynx63 VIP
Du är bra och då menar jag helt suveränt.
2013-02-05

    ej medlem längre
Jag förstår inte allting, men jag tycker om det jag läser och känner att det finns en härlig rytmn och ton i dina ord.
2013-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Per Blomqvist
Per Blomqvist