Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känns som om det kanske skulle kunna bli något av den här, men just nu blir det i varje fall inte bättre.


Mina vilda tårar

 

Jag gråter

 

mina vilda tårar över sjön

 

Snön täcker dem i vila

 

Ila

manar de. 

 

Att lämna

 

och förgöra 

 

eller gå?

 

Förstå 

 

kan ingen göra

 

Lyssna,

 

kanske kan du höra

 

min gråt

 

Om

 

jag inte stänger dörren

 

men lämnar den en liten bit på glänt.

 

 

Ro!

Ro ropar mina gömda tårar

 

Kom hit och ge mig sol och vårar.

 

Bort!

 

Lämna frusna vintern. 

 

Lägg på bårar,

 

allting som skadar och förgör och sårar.

 

Så gråter frusna mina vintertårar

 

Spring  bort!

 

Långt bort från Nordans nålar

 

Hem

 

att gömma, glömma  allt

 

jag ej förstått,

 

så svart och kallt.

 

 

Min tystnad tiger stilla under huden

 

att söka skapa trygghet i en hotfull värld.




Fri vers av Sommarnattsljus
Läst 303 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-02-05 22:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stark text.
2013-02-16

  S.A.I. Steve Lando
mycket stark där frustrationen känns
2013-02-06

  erkki
Jag fäster mig vid orden lämna, förgöra och gå. Det sätter liksom stämningen. En vemodig dikt som kanske inte vinner på att bearbetas ytterligare. Det är mycket flyende i den, men slutet handlar om att skapa. Den är inte dum som den är!
2013-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Sommarnattsljus
Sommarnattsljus