Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt av Ingemar Andersson, Katrineholm november 2012-februari 2013. Tillägnad Grace Slick, sångerska i bl.a. Jefferson Airplane.


Gumma med vitnat huvud

Du har blivit en gumma med vitnat huvud
Långt ifrån den sex-ikon
Du en gång var
på det frigjorda sextiotalet.

Du utstrålade en kvinnlighet som få
med Ditt mörka hår
Särskilt när Du höll en flöjt i Din hand
Kanske en erotisk antydan
för den som är lagd åt det freudianska.

Du var lika ''grace'' som Ditt namn
Så oerhört attraktiv
med så känslig röst.

Nu har Du blivit en gumma
Men också en konstnär
Livet har bytt ut en typ av estetik
mot en annan.




Fri vers (Fri form) av Ingemar Andersson Katrineholm
Läst 471 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-06 19:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket mycket mycket bra! ;)
2013-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Ingemar Andersson Katrineholm
Ingemar Andersson Katrineholm