Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det kan vara farligt att skoja...

Vissa stunder är heliga
så känns det när man går
mitt i livet, i vimlet och känner
en ny stillhet inom sig man får ett lugn
som om någon vänlig hand håller om en här
och man känner bara en så skön atmosfär...

Man bara stannar till och är
och känner hur gott den gör där
och man tycker att ett värmande inom en sker
och runt om sig med förnyade ögon man sen ser
och man fortsätter att gå och man kommer på
att man själv går omkring och bara ler...

Och möter nå´n bekant som säger, va´ ler du åt
man svarar glatt, jag kände en varm hand
den personen säger då, förlåt
du måste gå drömmande fram för
ensam du är, ingen annan syns till här...

Det är en sorts "insider" vän, syns bara för
dem som känner till det där med "plusnaivkemi"
slår man till med då, bekantingen säger, vad då
du är ju barnsligt dum så man blir bara stum!

Men då slår man oförskräckt till med:
En professor jag har glömt hans namn nu, men jag
kommer nog snart på namnet du... Han berättade
om det på teve igår... Det är ett nytt serum som
har upptäckts, det dämpar oron och...

Javisst säger bekantingen då, jag hörde visst
något om det, det minns jag nu...









Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-02-06 23:13



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra text och insiktsfulla rader du förmedlar..
2013-02-07

  Tarantaran
Hög igenkänningsfaktor..roligt
beskrivet!! Skojfriskheten och
skinande solen inom en kan
förbrylla människor och göra
dem litet misstänksamma..
och sluta just som du skriver..
litet i vita lögner och sagor
för att man inte vill verka så
stollig själv som det ser ut;
och den andra så klok som
hon själv tror hon är i sitt
allvar..:)
2013-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt