Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som krabbor i en hink

 
Ljuset dunklas då mörkret
skumlägger i långa skuggor.
Rasar nedför kullen. Pulkan skjuts
framför och är inte till hjälp. Andningen
rökigare. Strävar faller om och om igen. 

Overaller och för stor mössa
glider ner över ögonen
strumporna korvade i stövlarna
snö under handledsresåret
snö i ansiktet våta vantar. 

                 Att
             vältra en
         sten över ett
berg hade varit lättare.

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 349 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-02-07 08:56



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det där har jag varit med om idag...kul...
2013-02-07

  Haiau
Väl beskrivning ! Tänker på mina små barnbarn när de leker med snön !
Jobbigt men härligt !
2013-02-07

  walborg
Ser framför mig småbarn klädda i klumpiga kläder som gör livet ännu svårare för dem
2013-02-07

  Bibbi VIP
Gillar.
2013-02-07

  Jordgubbsodlare
Kan inte kommentera det stilistiska med mer än ett "underbart". Gillar återkopplingen till sommarkrabborna! Oerhört inspirerande!
Favoritrader:

"Rasar nedför kullen. Pulkan skjuts

framför och är inte till hjälp. Andningen

rökigare. Strävar faller om och om igen."

2013-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson