Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fabriksgatan 4

Vi satt på våra små stolar
Framför våra små datorer
Vi arbetade ihärdigt med
dokumentationen, besluten
och statistiken

Det är farligt för hälsan
med stillasittande arbete

Vi utövade därför plikttroget
vår pausgymnastik, två gånger per dag.
Vi tänkte ständigt på hur vi andades

I det upplysta kontorslandskapet
satt vi på våra små stolar
med migrän-famkallande
lysrörsarmaturer i taket

Alla andades vi alla samma rädsla
och drog till oss de hungriga djuren

Vi hade glasväggar runt omkring oss
så dumt
och där satt vi i våra skyltfönster
till allmänhetens beskådande

De såg oss när våra ögon
vidgades av skräck
De såg oss när våra själar låg nakna,
uppfläkta som nystyckat kött

I måndags-ångesten

När vi fick ingenting gjort

Mitt i omorganisationen

På kafferasten

Under övertiden


De bankade på dörren
men vi öppnade aldrig.

De såg oss när vi satt och satt
och de skrattade
när de såg oss dansa
klockan elva
klockan två.




Fri vers av Glömskan VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-02-07 20:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Glömskan
Glömskan VIP