Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spyr

Galla
vill spy galla
på allt och alla
orkar inte
lyssna, vara samlad,
så jävla klok
orkar inte
släta över, medla, visa sans
orkar inte
fungera i hycklad balans.




Övriga genrer av rosa
Läst 677 gånger och applåderad av 48 personer
Publicerad 2013-02-08 21:13



Bookmark and Share


  Lehva VIP
Vilken skickligt skriven liten dikt. Jag känner igen mig.
2014-05-22

  Federico Romano
Bene Rosa.. Jag med ibland..
2013-07-17

  KattenKin VIP
Underbart! Du tycker tydligen precis som jag, tror jag stannar till här ett slag! Ser om jag hittar mer som jag gillar ...
2013-06-19

  Mamut
sanning i komprimerat format, säger oftas mer.
2013-06-17

  bögpoesi
bra text och förmedlad känsla. känns igen..
2013-04-17

  Radiant
Ofta så sant
2013-03-27

  Ola Rydberg
Förstår precis
2013-03-03

    dreamoflife
Den här har jag ju applåderat redan. Men den är så fin så jag vill skriva och kommentera det också!
2013-02-28

  KrutOla
Vänta, ska bara torka av glasögonen...

Sådärja.

Jo, vad tänkte jag säga nu...

Ja, just det!

Det är skönt att spy ibland.
2013-02-19

    Bellissima
Oh, ja, visst vill man spy galla mellan varven. Allt står ju en ofta långt upp i halsen!
2013-02-12

    ej medlem längre
intressanta motsättningar: berättelsens innehåll står i ironisk kontrast mot de balanserade rimmen. Jag vet inte om det är "fel" i min läsning men jag tycker att det är en kul text.
2013-02-09

  Johan Bergstjärna VIP
Jag tror jag förstår ungefär hur du känner...
2013-02-08

  Johan Bergstjärna VIP
DEN ÄKTA RIKTIGA INNERLIGASTE UNDERBARASTE KÄRLEKEN ~ FINNS DET NÅGOT MER LÄKANDE GLÄDJANDE ~ EXISTERAR DET NÅGOT SKÖNARE? JAG VET; DEN KÄRLEKEN KAN OCKSÅ ORSAKA SMÄRTA... DELS DÄRFÖR ATT DEN GÖR MÄNNISKOR TILL REBELLER OCH SANNINGSSÄGARE ~ OCH DOM FÅR ALLTID STRYK I DEN HÄR VÄRLDEN ~ MEN LÅT OSS GÅ UT PÅ SLAGFÄLTEN, VACKRA STOLTA FÖRSIKTIGA MODIGA GLADA FÖRBANNADE ~ VAR OCH EN EN NARR SOM FÅR FIENDEN I DARR... LÅT OSS STRÅLA UTAV SANNINGENS LJUS TROTS ATT VARJE TRIUMF KOMMER ATT GÖRA ONT ~ MEN VI HAR JU ALLTID VARANDRA, ÄVEN UNDER DOM ENSAMMA VANDRINGARNA GENOM ÖKNARNAS HETTA, OCH VI HAR JU ALLTID GUD OCH RUMI OCH DE MAGISKA KATTERNA ~ OCH DE URSINNIGA BARNEN SKRATTAR OCH GRÅTER OSS VAKNA NÄR SORGERNA TYNGER OSS OCH VI BARA VILL SOVA FANTISERA OCH GE UPP.
2013-02-08

  Robin V
Känner igen känslan alldeles för väl. Väldigt väl fångat!
2013-02-08
  > Nästa text
< Föregående

rosa