Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Jag tror

En gammal skrivmaskin, ett solkigt rum och ett fönster mot bakgården på ett sjabbigt hotell. En papperskorg och en omkullvält vinpava på golvet. Skrynkliga papper och en portabel vinylspelare och ett par hankigt uppkopplade högtalare med skrulliga ledningar och en surrande fluga och flugsmäcken i hand. Och kanske upp från stolen och döda den f-n och hitta mjölk i kylen. Klunka den glupskt och ljudligt. Stora tuggor vetebröd och ner vid maskinen igen. Hamra ut bokstäverna till Dylan och annat dramatiskt. Torka svetten med ärmen. Like a Rolling Stone för radbyten och komman, punkt, nytt stycke.
Med en enkel glödlampa vajande i taket och en gardin i brandgult och brunt, kanske grönt därtill. Det är romantik det, det är där jag tror musiken bor. I valsen över ett repigt respatexbord. På remsan där.
I vimlet av tankarna och över huvudet på mannen i gatan där nere, över gården där kläderna torkar på snören och i vinden, där ljuva draman ramlar på varandra, med spektakel och bång. Där tror jag hamrandet bor, det är där jag tror.
Prosa av hansensson
Läst 257 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-02-07 23:10Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket målande beskrivning...man ser det framför sej...
2013-02-14

    ej medlem längre
Vilken fantastisk text att få läsa. Tack!
2013-02-10

  smultronbergen VIP
Du du nu äger du mig snart
du håvar in mig och nu är jag
där. Du det är förbannat bra
så väldigt bra text på ett enkelt
självklart sätt....., tack du tack
2013-02-08

    ej medlem längre
den här är fantastisk, det är det enda jag säger med morgonkaffet i handen
2013-02-08
  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson