Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Manuskriptet från Accra, Paulo Coelho


Lev det liv du alltid velat leva


Inte ens om du synar ditt liv i sömmarna och återupp-
lever vartenda ögonblick då du har plågats, svettats
eller lett under solen kommer du någonsin att kunna
veta exakt när du har varit värdefull för någon annan.

Ett liv är aldrig värdelöst. Varje själ som har stigit ner
till jorden har en anledning att vara här.

De människor som verkligen gör gott för andra för-
söker inte vara nyttiga, de försöker leva ett intressant liv.
De ger nästan aldrig råd, men föregår däremot med gott
exempel.
Försök bara uppleva det du alltid har drömt om att
uppleva.

Undvik att kritisera andra och koncentrera dig
på det du alltid har drömt om.
Det är möjligt att du inte ser det som något märkvär-
digt. Men Gud som ser allt vet att du genom att vara ett
föredöme hjälper honom att göra världen till en bättre
plats. Och för varje dag kommer han att överhölja dig
med alltfler välsignelser.

Och när Den ovälkomne träder fram, då kommer du att
höra honom säga:
"Det är rätt att fråga: 'Min far, min far, varför har du
övergett mig?”
Men nu. i denna den sista sekunden i ditt liv på jor-
den, ska jag i stället berätta vad jag såg: jag fann ett
hem som var rent. ett bord som var dukat, en åker som
var plöjd och blommor som log. Jag fann var sak på sin
plats, som det ska vara. Du förstod att det är de små
sakerna som ligger bakom de stora förändringarna.

Och tack vare det ska jag ta dig till paradiset.”

Manuskriptet från Accra, Paulo Coelho
www.PauloCoelho.se




Prosa av oLaVie
Läst 319 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-08 19:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

oLaVie
oLaVie