Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poeten

Liten och rund,
som en boll med grisfärg,
fäktas jag mot världen med
min penna.
Ingen bryr sig -
inte ens jag själv.
Det är blott mina tårar där inne
som dallrar lätt i vinden.

Striden plockar sin egen dag
och de timmar som förflyter däremellan
är som dimma utan väg.
Utanför mitt fönster
leker barnen med stenar
och låtsas-gevär på dödligt allvar.

Mina tårar är inte längre salta
och min kärlek inte fruktbar -
livet passerar för min blick -
natten välkomnar tistlar och törnen.




Fri vers av Lars Beermann
Läst 295 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-02-10 20:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Beermann
Lars Beermann