Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sött som spunnet socker

 

orörliga står de,
Atos, Portos, Aramis
och d'Artagnan
i stramaste giv akt

de har lagt ifrån sig
sina musköter,
nu skyldrar de gevär
i morgonväkten

natten har klätt dalen
i åtsittande gipsvitt
framhävandes smärta
vidjor, runda former

overklighetens orgie
är avstannad, saltstodslik
under de fyras väktarblick,
mitt i orörligheten viftar
en hund på morgonsvansen

medan ljuset kommer
med ett motsträvigt knarr
mornar sig dagen

mesarna dansar menuett

 

 

2013-02-11 8:45




Fri vers av Minkki VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-02-11 08:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
De ofattbara motsatserna
sida vid sida
i en makaber verklighet

Orden tar sats
från det stora
i det inre
2013-02-24

  Jan Simonsson
Mumsiga metaforer och akrobatiska alliterationer. Och så det där gipset! ;-)
2013-02-11

    ej medlem längre
Härlig text. Tack Minkki!
2013-02-11

  Jan Widströmer VIP
Originella bilder under en originell rubrik.
2013-02-11

  Linda CH VIP
Härlig beskrivning av morgonens aktörer.
2013-02-11

  walborg
Uppiggande bilder
2013-02-11

  Ulf D VIP
En resa över fyrahundra år, genom morgonens kanske hypnagogiska tillstånd, som slutar på ett mycket tilltalande sätt.
2013-02-11

    ej medlem längre
fin bild
du har en fin föreställningsförmåga som kommer fram här
och allra bäst i min läsning är hunden som viftar på morgonsvansen
alla som haft hund vet och ser. tack!
2013-02-11

  Björn Nilsson VIP
Jag applåderar särskilt de sex sista raderna med fantasiväckande ord och kombinationer som " morgonsvansen ... ljuset kommer med ett motsträvigt knarr ... mesarna dansar menuett". Har aldrig tänkt att de dansar menuett, men kanske det är just detta de gör: skuttar fram och tillbaka, ibland i par, ibland solo?
2013-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP