Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett collage av trasiga tankar och parafraserade stycken och citat.


Ibland går tiden för långt

Allt började för kanske 12 år sedan på mjuka mulna dagar
Då himlen var gjord av tenn och tyngre än vanligt
brukade jag stå på grå stränder och se
Kristallkulans mäktiga innerväggar resa sig ur horistonten
och kröka sig under mina drömmar om rymden

Mina drömmar om rymden som blev den europeiska drömmen
Och den hyra jag betalar för min trasiga dröm
(hennes lilla hand grep tag om min jacka i regnet i Madrid)
Och min dröm har alltid varit att ta över världen
men inte behöva styra den

Men jag har hört de hemliga ambulanserna,
Tidens bevingade triumfvagnar,
kalla genom sommarnatten,
Döden
ensamma svaga toner som min mor kallade "vilsna ljud"
(Iberiska tårar i nordvästra ögon)
även före de pornografiska ekona från Internet,
den osynliga värld vi själva skapade
Som ett tulpalandskap mellan säng och bord och annan säng,
Livet

När det snöade igår natt var det som om stjärnhimlen levde och föll.
Det tog ungefär en timme för det att spridas över interntelefonerna,
Järnvärlden hade börjat vittra sönder.




Fri vers av Ceylon
Läst 272 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-02-11 19:41



Bookmark and Share


    Issand. VIP
vacker
2013-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Ceylon
Ceylon