Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vit rand över röda tegelpannor

 
Den har precis ätit som en
gummihandske träs över hand.
Med ett brett söndagsleende
där den sitter på en skorsten. 

Kastar huvudet bakåt och utbringar:
Leve! Vi tittar ut genom skitiga
fönster för att se vad som står på,
vad som är i görningen. Måsen själv

kvittar det lika om vi ser den eller inte.
Han har sett sig om i världen minsann,
följt vindarna, eskapader och korsande
av tänkta landsgränser. Lämnar visitkortet:

en vit rand över röda tegelpannor.

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 339 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-02-17 06:38



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Applåd! Allt är ju dock relativt, den lille gaphalsen ifråga är ändå en diskret besökare i jämförelse med en annan vitfjäder; storken. Där kan man börja tala om revirmarkering som består! :)
2013-02-18

    ej medlem längre
Ja, vi har tärnor å de komma snart!
2013-02-18

  Haiau
En beundrande beskrivning ,
iakttagelse och jämförelse .
Snyggt !
2013-02-18

  smultronbergen VIP
kvittar likt kvitter
Visitkortet : lämnar mig
bevingad av vingar /
2013-02-18

    ej medlem längre
skön skildring av denna iakttagelse
2013-02-18

  Ingela Svenson VIP
Ja vad har måsen för reseminnen, det kan manfundera på, fint!
2013-02-17

  hansensson
Snyggt!
2013-02-17

  Palett
Bra fångat !!
2013-02-17

  Larz Gustafsson VIP
Vårfrisk dikt.
2013-02-17

  Bibbi VIP
Skriver under på walborg här.
2013-02-17

  walborg
Bättre visitkort skulle vi människor allt behöva lämna efter oss ....
2013-02-17

  ResenärGenomLivet VIP
Det visitkortet ser man ofta...gillar din text...
2013-02-17

    ej medlem längre
en sån trotsig, nonchalant senator! pricksäkert och levande fångat, utan att bli handgriplig med pippin. snyggt! ett kryss i min poesifågelbok.
2013-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson