Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lyssna: http://www.youtube.com/watch?v=GS88lWHvvGw Första strofen (0:00-4:05) och andra strofen (4:06-10:02).


För eldmästaren: Toccata och Fuga, D-moll

 
Dirigenten slår på ljuset över horisonten
sprider sig glöd. Lutar sig framåt och blåser
uppflammar gnistor strös allt vidare djupare.
Antänder eldar, eldar, eldar, eldar, eldar.

Dansen från lågorna återskiner i molnen,
trycker lyfter dem högre och högre. Färgar
i gyllene stråk, glödkanter, allt längre ut
galaxmoln, katedraler som upplåter rum
till tidsljus och allt är eld, eld, eld, eld, eld,
                                                           allt är eld.

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 357 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-02-18 11:19



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Grips av de upprepade starkorden! de gör vi nog alla... applåder
2013-03-01

  ResenärGenomLivet VIP
Härligt sätt att "skriva" musik...
2013-02-18

    ej medlem längre
Inspiration a prompto! På min ära!
2013-02-18

  Bibbi VIP
Så väl fångat.
2013-02-18

    ej medlem längre
orädda omkväden. ordhåven fångar in intensiteten, resningen, den kosmiska utbredningen. utsökt!
2013-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson