Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vanlig dag

Imorgon är en vanlig dag
en ovanlig vanlig dag
då täcket dras från ansiktet
välkomnar en blank sida
Du förbannar ej längre solens strålar

En vanlig dag som sig bör
möter vingliga fötter golv
ovana men vid liv
utbrister vi är vid liv!
Du lämnar skuldens demoner bakom dig

Ett ögonblick är livet tydligt
långvarig kortslutning ställs tillrätta
utmynnar i briljanta tankar
likgiltigheten smälter bort
Du bevarar blicken öppen

Värmen jag vill värmas av
orden jag vill roas av
huden jag vill sova hos
vet du att jag tror jag vet
vad som finns i dig
Mer än du vet

Mer än du vet de dagar
då solen villigt tjänstgör
som synliggörare av hörnens damm
när du gömmer dig undan dagens ljus
oförmögen att synas

Längtan vävs i minuter
idag är en evighet
imorgon är ett ingenting
ändå är detta ingenting
en tröstfull vaggning genom natten
ett ingenting som blir någonting
Du ser dig själv genom mina ögon




Fri vers av Linnea T. Nielsen
Läst 157 gånger
Publicerad 2013-02-18 14:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linnea T. Nielsen
Linnea T. Nielsen