Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maskineriet, kugghjulen, myror, slagg

 
Myrornas fötter är aldrig kalla.
Dessa bepansrade trasproletärer
firar inte första maj. Barr släpas
genom mossa och över grus, till
Hades käftar. Eldgapet.

Då myror möter varandra
väjer ingen – bara rakt fram,
rakt över eller under.
Den allmänna nyttan.
Effektivitet. Eldgapet.

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 320 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-02-19 09:46



Bookmark and Share


  Serk
Tänker på filmen Metropolis och människans öde.
2013-02-24

    ej medlem längre
kul o bra, gillar detta "inte första maj"
2013-02-20

  Jordgubbsodlare
Cheops pyramid version 2.0, utlöser ett domino av scener. Jag ser tåg, springande människor, raka led, gaskamrar, pendeltåg, stressade massor i morgontimmen, ett hav av individer inneslutna i twittrigt autistiska bubblor, utan kontakt med varandra och så det filosofiska, strävan mot eldgapet. Endel Tolkien i detta, Saurons öga, hades käftar, den likriktade viljan. Kanske läge på att be Sture Allén om en kommentar? ;)
2013-02-19

  Haiau
Igår - måsarna
Idag-myrorna
Expert på att beskriva !
2013-02-19

  Larz Gustafsson VIP
Bygger man barr-ikader?
2013-02-19

  Bibbi VIP
Suverän.
2013-02-19

    ej medlem längre
Den allmäna nyttan; det är klart, har man inga begär eller behov för egen del så är hyperindividen nära

Mahlers 6 symfoni

Kul med en dikt om myror, storkäften vid Hades
2013-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson