Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyghäst

 
Dimdis beslöjar konturernas skarphet.
Jag låter dem komma nära utan att det
snittar mina ögon. Häst galopperar

över daggig äng. Trummar marken stum.
Märkena är djupa och kommer inte försvinna
på många år, även om gräset kan dölja det

ytligt. Hästen försvinner flygande in
bland stammarna för att uppslukas, trummandet
dör ut. I hålorna efter hovarna samlas

vatten som fryser till under vinternätterna.
Något knöt sig i mellangärdet. Pegasos
övervinner Chimaira till slut.

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 514 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-02-19 09:46



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Lämna bestående avtryck efter sej...vill nog de flesta människor göra...tänkvärd text...
2013-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson