Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slutstation


Remarkabelt ensligt placerad.
Inte ens flugorna är intresserade
av att röra vid väggarna eller
landa på fönsterkarmen
för att dö och mumifieras i sol.
Gulflagnad färg trasslar sig
nedför dörrposterna. Biljettluckan
lika tom som den alltid varit. Smågrus,
småsten täcker trägolv. En död sparv
vilar i hörnet på dammbädd i väntan
på uppståndelsen. Rabiata, introverta,
skall då samlas här och rusta upp
den sista stationen på sträckan till dess
forna glansdagar. Då färgen fortfarande
doftade. Tryggheten murades in
mellan tegelstenarna. Att då släppa taget
blir inte lätt. Kommer kräva allt, kosta allt.

Gråsparven kommer då
resa sig och hitta
ett frö av guld
i gruset och
sjungande

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 318 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-02-19 09:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
åh.
de sista orden i dikten
åh.
2013-02-20

    ej medlem längre
bra målande och känslorik dikt, gillar att läsa den
2013-02-20

  Jordgubbsodlare
Jag tycker den här förenar sig med Pegasoc på ett snyggt sätt. Drömmen övergår i ett lite mer konkret skede, bildspråket har mycket gemensamt, den prosaiska tydligheten, den mjukt svepande kamerarörelser. knuten i magen släpper och det vankas uppståndelse. Sparv in motion.

Fastnar i och grunnar över "rabiata, introverta". Pissmyror, måsskrän?
2013-02-19

  smultronbergen VIP

Den här texten är en av dina
bästa enligt mig. Jag tycker
så mycket om den. Bilden
med tryggheten som murats in
och hur svårt materian får att
släppa taget är en stark bild.

människan väver in så mkt av
sig själv i det som omringar oss.

/ tycker om det där som skyller på
väggen, det är mänskligt galant,

/ mkt mkt fint du. Mkt.
2013-02-19

  Larz Gustafsson VIP
Station to station...
Dust to dust...
2013-02-19

    ej medlem längre
spännande tablå. effektfullt grepp att dröja med biljettluckan så långt in i målningen, undviker det uppenbara, det föreliggande. hänger upp den här tavlan på min vägg
2013-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson