Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att aldrig bli av med, (men det löste sig till slut).


Jag behöver 30 avbrott från dig

När jag kommer hem från festen
Med alkoholen susandes i blodet
Är du redan där med mig
Ett steg före mig

När jag kokar kaffe morgonen därpå
Och röker sisådär 75 cigaretter
Ekar du i mitt bakhuvud
I takt med mina hjärtslag

När jag släpar mig till affären
Är det dig jag ser på löpsedeln
Och när kassörskan frågar om jag vill ha kvittot
Säger hon det med din röst

När jag tittar på tv, på långfilmen med
30 avbrott för reklam
Susar ditt ansikte förbi
På varje statist

När jag lägger mig i sängen och ska sova
Borrar jag ner huvudet i kudden istället
Och skriker tills lungorna skrumpnar ihop
Bara för att du för en sekund
Ska hålla käften




Fri vers av CakeOrDeath
Läst 1059 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2006-02-22 03:59



Bookmark and Share


    Oprofessionell
Igenkänningsfaktorn är hög. Du skriver kraftfullt och vackert, gillas.
2015-05-24

  Nem
Jag känner igen mig. Dikten är bra skriven med många exempel som verkligen förmedlar känslorna. Det känns så oresonligt att man vill skrika "tyst" till någon som aldrig pratar med en. Jag tycker inte om den sista raden (för abrupt?) men det är det som passar in i sammanhanget.
2006-08-31

  yoyyo
woauhsybcd
denna va ju grym.
!!

snyggt
2006-05-31

  Mandsi
läst mycket av dig. gillar det jag läst, ditt sätt att skriva.

Den här är verkligen bra. det slår mig ofta hur andra gillar det man inte är nöjd med bättre än en själv.
2006-03-18

  Pulsatilla
Underbart förmedlat om hur förhäxad man kan bli av en annan människa!
Ler igenkännande!
2006-02-26

  LejonLarm
Jag gillar verkligen denhär. Man blir så igenkännande på något vis.
Du har ett sånt vackert språk, det klingar liksom.
2006-02-22

    Evve
annorlunda dikt, men säkert vanligt att man känner såhär. du beskriver känslan så bra, när man ser en person precis överallt

När jag tittar på tv, på långfilmen med
30 avbrott för reklam
Susar ditt ansikte förbi
På varje statist

det stycket är suveränt!
2006-02-22
  > Nästa text
< Föregående

CakeOrDeath
CakeOrDeath