Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I skuggan av en dröm


Jag vaknade i skuggan av en dröm:
en tiger täckt av lavar och mossa.

Nästa natt: tacklande kor. Söker
i drömtyget efter mönster. Ser

saxande vingar klippa sig genom
det som ska sys ihop, delarna helas

genom sammanfogning. Tråden löper
trofast. Korridoren har tre stängda

dörrar. Mattan mjuk, röd liksom väggarna
– som insidan av en blodåder flödande

ljus. Dörrarna: blankt silver. Dörrposter:
gyllene. Dova ljud på andra sidan. Som att

lyssna under vatten. Likt glas, som maneter
– ta inte upp ur dess element. Om: torkar,

dör. Och jag? Jag vaknade på andra sidan
                                                       av en dröm.

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 377 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-02-20 11:23



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Intressant sätt att skriva dikter på att göra en rad oavslutad och sen en tom rad
och sen komma med det svar som den oavslutade raden ställer.
2013-02-22

    jaybird
" Ser



saxande vingar klippa sig genom

det som ska sys ihop"

Lyckade synergier lever sitt eget liv. Som denna.

2013-02-20

  catharina.jerbo VIP
oj. nu måste jag fundera. dels innehållet. förvirrar och gör mig glad. radbrytningen är bara wow. (sen skulle jag vilja ha dubbelraderna utan mellanrad, men så är jag himla petig också:-)

det här är något att drömma sig in i, en text som blir vad jag gör den till. eller rättare sagt; den gör vad jag blir till.
2013-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson