Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Taubes "Det flög en fågel-"


***B:et*T:et*V:et***

Det föll ett guldskott på Bellman vår
på Bellman vår
på Bellman vår
det föll ett guldskott på Bellman vår
på Bellman vår föll ett guldskott!
Han sjöng om kärleksnymf vad han såg
i rännsten låg, verkligheten bet
tragedin ögat målar, han ger
sin sista slant till vän som ber!

Det föll ett guldskott på Tauben vår
på Tauben vår
på Tauben vår
det föll ett guldskott på Tauben vår
på Tauben vår föll ett guldskott!
Han skrev skön musik om ö och vik
Om salta sjön, havsörn, kärlekssång
om en tuff seglats vid motorns gång
monsunen oss når, seglen slår.

Det föll ett guldskott på Vreeswijk vår
på Vreeswijk vår
på Vreeswijk vår
det föll ett guldskott på Vreeswijk vår
på Vreeswijk vår föll ett guldskott!
Han sjöng proletärer bli ett team
gör landet till vår skönaste dream
ingen skall sko sig på nå´n annan
bjud på det du har i pannan!

Så talande sjöng de herrar tre
de herrar tre
de herrar tre
på vart sitt sätt - å bra va´ väl de´
nu kan ju sången jag bringar:
Flyga vidare över till dig
med en trallande hälsning från mig
för med mina trubadurer tre
går bara ett, att hänga me´!




Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-20 17:58



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Den här texten gick att sjunga
att med i trallen gunga
det får man verkligen tacka för
ett innehåll som får läsaren mör
hurraropen härifrån till den runga
2013-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt