Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verkligheten fattas mig

Verkligheten fattas mig
jag bygger på en teori om allt
som ska sammanfatta glömskan
i några minnesvärda blanka rim

himmelsögat gäspar långsamt
låter landskapet ta form
marken råmar
där vägarna drar fram

omständigheter står
som spön i backen
tidtabellens siffror bleknar
i operatörens nät
de blanka tågen stannar
men avståndet är kort
den riktningslösa ondskan
hemsöker parkeringsplatsen
dödslängtans ingenjörer
rövar bort ännu ett barn
tidningarna avslöjar
en intressant bedragare
det djupa djupa nätet
av seriell information
mumlar som i bön
automatiserar uppkopplingskön

i avsaknad av verkliga behov
fylls längtan efter växande med tillväxt
och alienationen växer till

shamanen tigger tecken
till sin tomma burk
verkligt naken är den man
som klär av sig orden
Håll dig vaken
ropar grabbarna i öknen
Lös upp din kärlek i atomer
låt dom dansa runt i ljuset
tappa fattningen och omfatta
ring på ring av ingenting

jag bygger på en teori om allt
när det sista ordet lagts
är det första redan glömt
vad var det nu igen den handla om




Bunden vers av svernbygrabben
Läst 269 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-02-22 23:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra! Igenkänningsfaktor.
2013-02-28
  > Nästa text
< Föregående

svernbygrabben
svernbygrabben