Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den goda jorden

Marken svettas under täcket av blad
varmdjurets nakna tassar i gräset
biosfärens våtnos i skrevet

koltrastens skugga fladdrar förbi
omsluter gräset och gryningen
daggmaskens långsamma jordätarkropp

celler samtalar lågmält
lysande kvanta blir minnen av ljus
färdas i vatten på kemiska stigar


en skalbagge faller och glömmer sitt strå
en urgammal kvinna ler utan anledning
håret strålar av morgonfrön




Fri vers av svernbygrabben
Läst 226 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-10-23 07:53



Bookmark and Share


  i af apa
vilken stämning...!
2014-10-23
  > Nästa text
< Föregående

svernbygrabben
svernbygrabben