Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varje händelse i vardagen skapar : ett spår i själen en bild i minnet


Glödande rökelse till förfäderna

Nr.1
Rökelsen tändas
Frukter vatten på templet
Osynliga själar

Nr.2
Månen går långsamt
Speglar sig i havet
Stolt över sin skönhet

Nr.3
Skriande fågel
Skär djupt i mörkret
Folk sover i sina hus

Nr.4
En molnfri himmel
Gryning vid horisonten
Dagen är nyfödd

Nr.5
Katamaranen
Charmar med sin vita segel
Lugn under solen

Nr.6
Stort tamarind träd
Generös med sin skugga
Solskydd för alla

Nr.7
Bebisen gråter
Trampar på sina fötter
En tand i munnen

Nr.8
De röda husen
Står bredvid stranden
Fågeln flyger ovan

Nr.9
En uggla hooar
Med en underlig röst
Hör hela byn hoo..hoo...

Nr.10
En kitare
Skär ett långt sträck på havet
Många ögon följer med

Nr.11
Hunden med tre ben
Hoppar omkring på stranden
Lugn tyst och snäll

Nr.12
Flamboyant träd
Färg klick så som eld
Mitt bland grönskan





Bunden vers (Haiku) av Haiau
Läst 392 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-02-25 10:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
mycket fint fångade bilder. många riktigt bra: 2,6,9. men allra bäst är 8 som har ett lugn, en självklarhet, zen-ki. Tack, haiau
2013-03-01

    lenakarin
Vilka fina Haikus!
Och ingressen, så sant! Poetens hjärta förstår just detta..

Tyckte om alla, men den trebenta hunden o skriande fågeln speciellt.
Bravo!
2013-02-25

  Serk
Fina Haikus!
Min favorit blev Nr 7. "Trampar på sina fötter".
2013-02-25

    ej medlem längre
Fint skrivet,är det från platserna du besökte?
2013-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Haiau
Haiau