Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den högtflygande bron

 

En stenbro med ryggen klädd i gräs
sträcker sig över bäckens flöde.
Högt över allt annat flyger
den nya bron. Stål och betong. 

En dag kommer den att störta,
dess fall är hårt. Många är det
som skall skåda och bäva. De skall täcka
sina munnar och kväva skriket        
som tränger sig ut. 

Dammet virvlar och lägger sig
pudrigt. Vi blinkar och frågar:
Vad nu? Bäcken porlar, sköljer
bort dammet och bär det  
till havet. Den gamla stenbron
skrattar med hela magen.

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 332 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-02-25 12:09



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Kommer att tänka på uttrycket "en sprucken vas håller längst". I broar (och liv) av stål finns nog inga sprickor... Men i uråldriga, av händer omsorgsfullt murade och välvda broar av sten, finns nog sprickor.
Din dikt ger en mycket fin bild av vad som är värdefullt i livet - det som "är högt över allt annat" eller den böjda ryggen.
2013-03-03

    ej medlem längre
Den blev bra! Tankarna går osökt till poeten/nestor Göran Strömqvist. Gillar å,ä,ö-rikedomen.
2013-03-01

    ej medlem längre
Förr gjord man kultur av natur, av det av naturen prövade och av människan beprövade, (enkelt gick de gamla fordonen
mot en låda vin bytte vi bort släden
som Pentti Saarikoski formulerade det) och sedan skönheten! i kulturen när den återuppstått ur naturen!

En fin dikt har du skrivit, den föder vackra tankar.


2013-02-27

  ResenärGenomLivet VIP
Läckert...gillar den verkligen...
2013-02-25

    ej medlem längre
Ja, skrattar med hela magen....
2013-02-25

  walborg
Härligt språk - den gamla stenbron skrattar med hela magen! - suveränt!
Och tanken att våra babelstorn kommer att gå upp i intet!!! Skön tanke.
2013-02-25

  Haiau
Jag skrattar precis som den gamla stenbron !
Härligt skrivet !
2013-02-25

  hansensson
Finurlig text. Tycker mycket om sista meningen.

2013-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson