Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Veriad vid gammalt foto -ett Papillonskt versmått


Kärleksminne -veriad

att älska
att längta
att trängta
kärlek få

var det nu
eller då
kan förstå
det var du




Bunden vers (Annat versmått) av vera gade VIP
Läst 432 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-02-25 22:05

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Så till synes enkelt och samtidigt slipat till diamantskärpa. Lysande!
2013-03-01

    papillon
Huvaligen - det här var lite knepigt!!
Första strofen blir som jag hör den
oOo
oOo
oOo
OoO
Det är idel antika versfötter
som nu räknas som sekundära,
tre amfibrachier och sedan i fjärde raden dennas motsats, en creticus eller amfimacer.

Andra strofen är väl att se som anapestisk monometer
ooO
ooO
ooO
ooO
Länge leve den monometriska verskonsten!!







2013-02-28

  vera gade VIP
kanske roligt att repetera, fast anap.mono. är det väl inte?: kopierar från "Okänt versmått":
"Meddelande" från Papillon
Det är svårt ooO
det är hårt ooO
det är vårt ooO
enda liv. ooO

Livets nu ooO
utan kiv ooO
kanske skriv:ooO
tid ännu. ooO

Rimfläta aaab cbbc
Hehe - enda dikten på sajten skriven på anapestisk monometer med Vera Gades högst personliga rimfläta. Införes härmed i poetiken under namnet "Veriad".

2013-02-27

  Gunwale VIP
En människa kan upphäva tid och rum (för sig själv och/eller för en annan människa)! Är rimmönstret också papillonskt (abbc dccd)?
2013-02-27

    papillon
Inget går upp mot gammal kärlek (det skulle vara lika gammalt portvin...)
2013-02-26
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP