Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är du en poet, är jag? Om vi nu är det... så varför, vad är våra uppdrag?


Om du vill FÖRÄNDRA(S) så måste du vara VILLIG att vara OBEHAGLIG, (också mot DEJ SJÄLV.)



MEN JAG VILL INTE VARA EN SANNINGSFASCIST SOM BOMBARDERAR FOLK STÄNDIGT OCH JÄMT MED OBEHAGLIGA OCH TOTALT UPPRIKTIGA OCH HÄNSYNSLÖSA BRINNANDE ORDPILAR IN I ÖRON, SJÄL OCH HJÄRTA. VI MÅSTE VARA RÄDDA OM VARANDRA OCH VISA RESPEKT OCH VÖRDNAD, KÄRLEK OCH FÖRLÅTELSE. ENDAST DÅ KAN VÄRLDEN LÄKAS OCH FÖDAS PÅ NYTT TILL EN SKÖN, GOD OCH VACKER PLATS ATT NJUTA LIVET PÅ. MEN VISST BEHÖVS DET MÅNGA MÅNGA FLERA MODIGA MÄNNISKOR SOM SÄJER, SJUNGER OCH VRÅLAR DE OBEHAGLIGA OCH KOMPROMISSLÖST UPPRORISKA SANNINGARNA! SPECIELLT TILL MAKTENS SÅ OFTA SOVANDE, LIKGILTIGA OCH EGOISTISKA FIGURER. VAD MÄNSKLIGHETEN OCKSÅ ÄR I SKRIANDE BEHOV UTAV ÄR MÄNNISKOR SOM VÅGAR OCH FÖRMÅR GÅ PÅ DJUPET I SEJ SJÄLVA OCH INTE RÄDAS ENSAMHETEN, TYSTNADEN, TOMHETEN OCH DET KAOS SOM RÅDER INOMBORDS AV ALLA KÄNSLOR OCH TANKAR SOM CENSURERATS, FÖRBJUDITS OCH FÖRTRÄNGTS. MÄNNISKOR SOM HAR KURAGE NOG FÖR ATT VÅGA RANNSAKA SEJ SJÄLVA OCH SIN LIVSTIL OCH ATTITYD, OCH SOM BEJAKAR SIN LÄNGTAN FULLT UT EFTER ETT EGOFRITT LIV, ETT MENINGSFULLT LIV SPRUDLANDE UTAV GLÄDJE, KREATIVITET OCH EN KÄRLEK SOM GÅR GENOM ELD OCH VATTEN FÖR SINA MEDMÄNNISKOR OCH HELA PLANETEN. OM DET SKA KUNNA EXISTERA EN FRAMTID FÖR DE KOMMANDE MÄNNISKORNA SÅ MÅSTE NUTIDENS MÄNNISKOR VÅGA DÖ OCH FÖDAS PÅ NYTT TILL DET LIV SOM DE EN GÅNG BLEV SKAPADE TILL ATT LEVA OCH JUBLA ÖVER. SAGAN OM PLANETEN JORDEN MED ALLT SITT MYLLRANDE UNDERBARA LIV HAR BARA BÖRJAT... OCH DU OCH JAG FÅR VARA MED OCH SKRIVA VIDARE PÅ DENNA GRYMMA OCH HÄRLIGA SAGA. VAD VILL VI SKA HÄNDA IDAG, I MORGON OCH I FRAMTIDEN ~ KOMMER VI ATT STÖTTA OCH BEJAKA DE ONDA KRAFTERNA ELLER DE GODA? VILKA OCH HURDANA MÄNNISKOR VILL VI VARA...?




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-02-26 04:50



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
Vad skrev stig dagerman?
"Världen kan du inte göra om
Stilla din häftiga själ.
Endast en sak kan du göra
En annan människa väl"
2013-02-26

  aol
sant bra ordat vännen,
2013-02-26

  Magica VIP
Om man vill förändra så måste man VÅGA säga vad man tycker!
Bra ordat!
2013-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP