Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Klassiskt matteproblem från tidningen New York Times anno 1903. Det sägs att endast tretton procent av läsarna klarade av att svara rätt.


TÄNKA RÄTT ÄR LÄTT NÄR MAN VET VAD SOM SKETT …

Mary är tjugofyra år.
Hon är dubbelt så gammal som Ann var
när Mary var lika gammal som Ann är nu.
Hur gammal är Ann nu?

Sporde Gormsen, enär det tar ett bra tag innan
Gormsen är tillnärmelsevis lika gammal som Ann är
när Mary är dubbelt så gammal som Gormsen är nu.
Hur gammal är Gormsen nu?




Prosa av Gormsen
Läst 220 gånger
Publicerad 2013-02-26 22:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gormsen
Gormsen