Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart trast blues

I ett stort varmt mörker

just när allt blir till

under allt som växer

ligger marken still v

årens bleka stjärnor strax intill

 

Mossan mäter tid som går

marken gömmer alla spår

stenar faller vatten går

 

 

En ensam fågel sjunger

från taket på mitt hus

staden ligger vaken i sitt eget ljus

 

Nedom runda jorden

äter man sitt ris

tidningarna trycks i

stora stora hus

regnet faller över markens liv

 

En ensam uggla letar

bland ruiner efter hus

alla fönster lyser

rummen gapar tomt

telefonerna har tystnaden på lur

 

Himmelen är öppen

stjärnor blir till grus

mitt hjärta svävar 

med en Svart trast blues




Bunden vers av svernbygrabben VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-02-27 16:38



Bookmark and Share


  Blåbärskaj
Suverän. Något för Roffe Wikström?
2013-04-03

    nånja
Flöde och gung!
2013-03-01

    ej medlem längre
Bra poesi.
2013-02-28
  > Nästa text
< Föregående

svernbygrabben
svernbygrabben VIP