Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stulet trollguld


Bort från berget.

Med stulet trollguld i ränseln springer vi
djupt in i granskogens mörker. Andningen
står som ett moln omkring våra huvuden.
Stannar. Lyssnar. Ingenting. Mossan
suger upp alla ljud omkring oss. 

Bort från berget. 

Bara daggdropparnas smatter mot våra hattbrätten
hörs. Korpen har förföljt oss. Sitter svart
på en gren. Stirrar stint med orörliga ögon.
Ett av mynten ligger i min hand
som en fullmåne – svettig. 

Bort från berget.

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 383 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2013-02-28 10:31



Bookmark and Share


  Haiau
Vacker dikt med alla fina bilder.
Början och slutet är "bort från berget"
Ett fint "paket"
2013-03-02

  Bibbi VIP
Spännande värre.
2013-03-01

    ej medlem längre
Ja, jag har då flyttat från berget....
2013-03-01

  Ingela Svenson VIP
Spänning i denna text, bra!
2013-02-28

  Jordgubbsodlare
Den här dikten och Flugpapper tycker jag bäst om av dina 10 senaste!
2013-02-28

  Jordgubbsodlare
Berömvärt! Oavsett musikalitet så är kompressionen högst påtaglig, grundberättelsen bär sig sprinterstarkt! :) "Mossan suger upp alla ljud omkring oss" Detta är magi!
2013-02-28

  walborg
Som början på en dramatisk saga
2013-02-28

  Larz Gustafsson VIP
Quoth The Raven: Nevermore.
2013-02-28

  Palett
Din målande text sätter fantasin i rörelse och skapar en spännande stämning. Mycket bra !!
2013-02-28

  flygia
suggestivt x 7
2013-02-28

    ej medlem längre
Fantastiskt energisk sagoscen!
"som en fullmåne - svettig"
Lyckat!
2013-02-28

  ResenärGenomLivet VIP
Spännande historia...mer...
2013-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson