Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En samurajs ultimata utväg.


SEPPUKU

Egenseparation från denna världen
tog samurajen ut på vida färden.
Seppuku kallas det,
som, när samurajen fick det hett

om öronen och måste magen skära
för att rädda sin ära,
han då sin Tanto använde
och snabbt till himmeln anlände.

Fast bakom honom fanns en Katana,
för det var en annan som höll i rattarna,
som såg till att samurajen blev huvudet kort,
och av detta gick han bort.

Kniviga sedvänjor om samurajens kringskurna liv,
summariskt sammanställda av Gormsen,
som är ganska knivig i sig själv.




Fri vers av Gormsen
Läst 243 gånger
Publicerad 2013-02-28 14:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gormsen
Gormsen