Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ny ton?


Oxblodsfärgad, ett naturväsen. Eller: det var så han började älska henne.





Seven. exotiska: sovställningar.


Han sitter på biblioteket av glas som vetter ut mot hamnen till vänster och mot en park avsedd för utfodring av havsfåglar och läser Houellebecqs senaste bok med blicken fäst vid en kvinna i marinblå rock i ruffigt material med blek, kall, fragil hy.


Hud som inte blir solbränd utan röd. Kanske till och med fräknig kring kinderna i Juni. Han såg framför sig hur hon låg barbent på mage, sorglöst viftande med fötterna i irreguljära glädjekonvulsioner.


I bakgrunden av bilden han föreställde sig kastade sig som en puls i ojämn rytm ljudet av en sjungande fågel, en likadan som i "En alldeles särskild dag" med Sophia Loren och Marcello Mastroianni som han ansåg vara så hjärtskärande vacker att han bara sett den en gång på tio år, ur en liten transistorradio bredvid filten under ett blommande magnoliaträd. Sedan analyserades den komplicerade sången av män i övre medelåldern med autonoma stämmor.


Hon har en vit skjorta med hög stel krage. Är osminkad och rufsig i sitt livskraftigt solblonda hår. Har ring i nästan, är kort, lite för smal, har en tatuering av Betty Boop över halsen. Dimmig, intelligent, frånvarande i blicken. Knälång skrynklig skotskrutig flanellkjol i grått, vitt och svart. Vita strumpbyxor. Grova regnbågsfärgade benvärmare över oxblodsfärgade tolvhålskängor med halvhög klack.


Han harklar sig. Sträcker på halsen för att se vad hon läser. Det ser ut som någon av böckerna om Mary Bell. På bordet framför henne ligger "Bröderna Karamazov" och en brittisk utgåva av "Watchmen", seriebumet, inte filmen.


Han har analyserat hur hon ser ut men inte tänkt på huruvida hon är fysiskt attraktiv. Hon utstrålar osäkerhet, vänskap, kärlek, klarsynthet, skuld, trygghet, eufori, sorg, kaos, lycka och kastar sig som ett subversivt havsväsen av emotioner formade likt strömbärande synapser i upplösning kring hans innersta svärta, lyser upp rummet. Får honom att minnas känslan av att må bra av att göra så att någon mår bra.










Prosa (Kortnovell) av Yakuza: Ishii_Sogo
Läst 278 gånger
Publicerad 2013-02-28 17:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Yakuza: Ishii_Sogo
Yakuza: Ishii_Sogo