Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HEKATE TAR MIN HAND

HEKATE TAR MIN HAND
BLÅSER UT DE LEVANDE LJUSEN
NYNNANDE EN LITEN SÅNG
BÄR LÅNGT BORT
ÅTER TILL MÖRKER, VÄRME
VÄLKOMNAD.

JAG ÅTERTAR DE BORTSTULNA ORDEN:
BÖN OCH PREDIKAN
LEVANDE UTAN TEMPEL
HÖR - LYSSNA - GE
MIN SKULD OCH MIN RÄTT.

NU
85 ÅR FÖRGÅNGNA
TALAR LIVET
EN KRAFTFULL MELODI
TAR JAG ÅTER
BÖN OCH FÖRLÅTELSE.

HEKATE TAR MIN HAND.
HÖR URET SLÅR, SOLEN GLITTRAR I BLOMFRÖ MOT VINTER-BLÅHIMMEL
SNÖVATTENREFLEX
LJUS MOT MÖRKER I ÅRENS SÅNG
ENSAMHETEN DAGENS FÖLJESLAGARE.

DAGENS ORD FLYGER UR MIN MUN
LIKT DE GAMLA PROFETERNAS ELDSLÅGOR
LÅT MIG RASA
LÅT MIG KÄNNA RASERIET ÄNNU EN GÅNG
INNAN JAG SAKTA SKÄNKER DIG MITT SISTA ANDETAG
UTAN SORG OCH FRUKTAN, TYSTNAR..




Fri vers (Fri form) av vera gade VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-03-01 19:41

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
HÖR URET SLÅR, SOLEN GLITTRAR I BLOMFRÖ MOT
VINTER-BLÅHIMMEL ...
dessa rader är gyllene magiska!
2013-03-03

    papillon
Hurra för Vera, för hennes kraft och vrede och hennes kunskaper i klassisk mytologi (och naturligtvis för hennes födelsedag) Och Hekate betyder ju någonting alldeles extra för mig som bor där tre vägar möts.............
Låt versalerna stå kvar, i denna enda text tjänar de ett gott syfte!
2013-03-02

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker, men varför versaler?
2013-03-02
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP