Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

INTE EN JÄVEL MED ICKE-ARISK RAS SKA KOMMA UNDAN!

Egentligen spelar det ingen roll vilka fotografier står där på respektive sidor. Det finns tusentals svenskar som är födda här i Sverige under, låt att säga 50 talet som ser ut som Darin, Zlatan och Loreen. Att tro att det finns ett svenskt utseende och ett utländskt utseende är lika rasistiskt som att anse att det finns en överlägsen arisk ras.

Att det finns en majoritet av svenskar som ser vita och blonda ut är det självklart, men det finns inget svenskt utseende som kan ställas mot ett utländskt utseende. Många av dessa så kallade svenskar som heter Svenson, Karlsson, eller Borg och Billström har föräldrar som kommer från t ex Ukraina eller Rumänien. Är de svenskar bara för att de är vita och blonda? Är Rikard Wolff till exempel plötsligt inte svensk längre för att han ser ut som en ”utlänning” och han ska stoppas för att visa upp sin identitetshandling?

Jag har haft hundratals patienter under min tid på Flykting medicinskt centrum vilka hade kommit från t ex Ryssland, Azerbajdzjan, Armenien, och Ukraina. De var papperslösa. Vi hjälpte de framförallt med mediciner via Asylkommittén i Stockholm . De hade alla vit hudfärg, blåa ögon och blonda hårfärg. Är de av den ariska rasen och behövs därför inte stoppas för identitetskontroll?

Vilka beslutfattare är de som fattar sådana beslut?

Är de verkligen beslutfattare som inte fattar bättre?

Eller väljer de sina beslut omsorgsfullt utifrån en ideologi? Är de av den senare gruppen så är de värre än Brievik och Hitler. 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Samuel E. Rajeus VIP
Läst 2900 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-03-01 23:08



Bookmark and Share


  Robin V
Jävligt bra och tänkvärt.
REVA är/var ett oerhört vedervärdigt beslut. Jag var en av alla dom som stod i Kungsträdgården och protesterade.
2013-08-16

  walborg
Bra att påvisa enfaldigt schablontänkande.
Är polisbilden sann eller konstruerad?
2013-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Samuel E. Rajeus
Samuel E. Rajeus VIP