Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Is

 

En gång var vår jord bara eld och järn. Javisst.

Och berg men inga hav.

Så rätt som det var (som det står i sagan) och hur det nu
kom sig, trillade där ner en meteor, bestående av is och åter is.

Så mycket is att det räckte till alla sju världshaven och
lite sjöar därtill.

Sen regnade det i 60000 år. Och lite längre.

Molnen hade fötts och alla vindarna.

Ännu fanns inga paraplyer, inga stövlar och inga över-
svämningar rapporterades.

Förhållandevis lugnt på jorden, lite vått bara.

Inga krig, ingen ondska, ingen som skrev någon på näsan.




Övriga genrer av Madeleine Richter
Läst 532 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-03-02 17:21



Bookmark and Share


  Annika Persson
ingen fred, ingen godhet, ingen som tog i hand
2013-03-08

  Lars Hedlin
VAckert och innerligt..Gillas mycket
2013-03-03

  cilax VIP
Å, vilken fin dikt. raden:
Inga krig, ingen ondska, ingen som skrev någon på näsan.
väcker en tanke, tänk om det sistnämnda är orsaken till det andra
2013-03-03

  Tarantaran
Vilken intressant text!
Försökte leta fram en artikel
som jag läst..men hittade inte..
denna fanns om klimatet och
den lilla istiden vi lever i just nu:
http://www.alltomvetenskap.se/index.aspx?article=4702

2013-03-02

    ej medlem längre
mmm. det här gillar jag. ett historiskt/poetiskt reportage från klotets allra tidigaste barndom. intressant val av vad det var som ännu inte fanns. kittlande.
2013-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter