Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av textId=1593495 där en enkel slutfras fick dikten att explodera i mening


En droppe röd

Är det en symfoni av röda bär,
en ton av syrlighet,
en rymd av blomdoft

eller en smak av samhörighet
en doft av befrielse
en beröring av innerlighet
till ett bröd som brytes

Kanske är det svårt förmedla
det som saknar ord
Men svårare förmedla den galax av mening
som en så enkel fras kan rymma:

För dig utgivet

Trots ett hav av valfrihet
är det kanske så
att vi aldrig kan förstå,
det perspektiv vi väljer
att inte välja

det perspektiv vi inte fått
av nåd




Fri vers av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 1133 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-03-08 00:49



Bookmark and Share


  Ryann
Så duktig du är, jättevackert skrivet!
2013-11-01

  Kristina Wallbing
Åh! Jättefint! Så fint och ödmjukt du visar på ett sätt att närma sig "den galax av mening" som vi kan ana, men aldrig uttrycka.
Som Lönnebo säger "Världens konstnärer har anat en takt, kanske två" i tillvarons symfoni. Kanske är förundran över den nåd som utgjuts, nyckeln in.

en länk som kanske kan intressera dig : http://www.youtube.com/watch?v=dF-V_t_NSHw

2013-03-08

  ULJO
En mycket läsvärd text, värd en applåd
2013-03-08

    ej medlem längre
En filosofi, i dikt, i storslagen mening, wow, mycket fint*
2013-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)