Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgon möte

Det är mars
En kall morgon
Solen skiner
Termometer visar flera grader minus
Vägen till jobbet är kort men täckt av grus
Mina skor blev slitna bara på de få dagar som marken blev bar av snön
Det är de vassa grusen som nöter oskyldig
Ur min mun ryker ut varm luft blandad med cigarettrök
Försöker hålla röket länge i lungorna att inte blåsa på skolbarn som passerar förbi
En äldre man med röd rutiga halsduk stoppar mig längre bort med utsträckta armar
Gömmer cigaretten bakom mig
Tror han vill ge mig råd att sluta röka de giftiga vita pinnarna

Han frågar artig om jag är från Paris
Oh nej, svarar jag
Jag är från Iran säger jag leende
Damen är väldigt elegant med den blåa mössan och scarf
Tack säger jag generad

Blå var hans favorit färg
Påminde honom om Grekland sa han

En glädje fyllde mitt hjärta att kunde skänka den gamla mannen en återblick
i hans ungdomliga glöd i minnenas arkiv




Fri vers av Shahla Haghi
Läst 344 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-03-12 17:02



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Finstämd text.
2013-03-12

    ej medlem längre
Du skriver underbart.
2013-03-12

  Lars Hedlin
TAck för en fin text!
2013-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Shahla Haghi
Shahla Haghi