Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maskerad

Nu sitter de och tiger igen
Fast i sin dvala
Samma tankar men på varsitt håll
Låter de tystnaden tala

Hon ber om att bli förälskad igen
Att få växa i hans inre öga
Han ber om att bli förtrollad igen
Men en önskan hjälper väl föga

När man känner varandra så väl
och har närt sina drömmar för tusende gången
Varje plats är densamma som resan förut
Och man vet så väl slutet på sången


Men du
Ingen vill vara den som blev kvar
Efter raset
Man vet vad man har
Men inget om det som ska komma
Och du
Kärlek för kärlekens skull
Är det som gör bägaren full
Fastän vi gråter oss tomma

Nu sitter de och låtsas igen
Som på teatern fast utan publik
Som aktörer på första parkett
Som en fars fast utan komik

De ser på varandra och vet alltför väl
Det är dags att sänka ridån
Men ett löfte tills döden skiljer oss åt
Är inget man springer ifrån

Och du
Ingen vill ses som en narr
Kanske kärlekens blick har fått starr
Den ser ingen tydlig fasad
Och du
Kanske lågan kan tändas igen
Om vi ljuger oss fulla och sen
Lär oss leva med vår maskerad




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Mia Popiana
Läst 530 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-03-13 13:27



Bookmark and Share


  Fairytailgirl
Jag gillar den här och jag gillar ditt språk som du använt, men det är något sorgligt över texten.....men fint beskrivet!!! :-)
2013-03-13

  Lars Hedlin
Bra och starkt skaldat!
2013-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Mia Popiana
Mia Popiana