Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flugor

Hon fäste ögonen på de svarta prickarna. De var tre stycken som brottades med varandra. Hon skrynklade de grönvita ansiktet. Sängen svajade och fjädrarna protesterade när hon ulkade. Hettan tryckte in genom det öppna fönstret. Linnet var fuktigt och hon kunde inte hitta ett behaglig ställe på kudden. Det sved när hon låg på rygg. Imorgon måste hon komma ihåg att smörja sig bättre.  Hon satte händerna för öronen och tryckte hårt för att slippa höra leken i taket. En dammråtta virvlade upp och hon vände sig åt andra hållet. Folk hade dött de senaste dagarna, särskilt gamlingarna. Hon sträckte sig mot vattenglaset på nattduksbordet men drog snabbt tillbaka handen. Flugan som satt på glaset tittade på henne med gröna fasettögon.

Asjävel sa hon rätt ut i luften. Det rann utefter pannan och bak i nacken och hon längtade till natten.




Prosa av Harriet Gullin VIP
Läst 514 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-03-13 18:50



Bookmark and Share


  Kim VIP
Härligt skrivet! Du behärskar detta!
2013-08-25

    dreamoflife
Välskrivet. Bra! Detaljerna ger helheten... Situationen.
2013-03-21

    ej medlem längre
Välskrivet.
2013-03-14

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Stark text...många känslor ...bra miljö beskrivning ...man följer henne...
2013-03-14

  Lars Hedlin
Oj många känslor ...bra skaldat!
2013-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Harriet Gullin
Harriet Gullin VIP