Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrevs förra året- åter i text


Det kallas Apati



Det är natt och du ligger där vaken

Att vara utanför systemet, suger energi
Du är trött inifrån-
Det kallas Apati

Hjärtat slår trots allt, fast allt känns så ensamt,
trasigt och kallt

Kan du inte arbeta,
ska du mindre pengar få
Dom med arbetsförmågan kvar,
verkar tycka så

Det är natt och du ligger där vaken

Det finns ingen nyckel ut
För dig känns livet bara tomt
och slut

Du är statist i regeringes skådespel
Den som är du,
bryts ner del för del

Med ett självförakt som förpestar och förgör
Att leva det liv man inte valt- förstör

Du har nerverna utanpå huden
Cellerna upplöses i moll
får ingen näring i de lägsta ljuden

Du deltar i skådespelet som kunde kallats - Livet
Du får med beröm godkänt
Du tar ingenting för givet

Det är natt och du ligger där vaken







Bunden vers (Rim) av Yarissa
Läst 413 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-03-14 12:19



Bookmark and Share


  Ordregnspoeten
Fantastiskt bra skrivet om hur det blivit för väldigt många sedan alliansen tog över. Det är en diskriminering av folk i grupper som är så oerhört nedbrytande.
2013-11-07

    ej medlem längre
Mycket jobbigt detta,när man inte kan sova.
2013-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Yarissa