Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snö



Det finns många typer av snö.

Snö som man skottar, snö där man sportar och snö som nån snortar.
Det finns snö som driver, snö som river och det är om snö jag skriver.

Tro nu inte att jag har snöat in på ämnet nu. Det är bara det att jag gillar snö och kyla och allt vad det innebär.

Enligt en gammal myt har eskimåerna över hundra ord för snö. En sanning med modifikation. Det är istället ord för olika typer av snö som eskimåerna och även samer använder sig av. Hur många dessa ord är synes omöjligt att få en exakt uppgift på.

Men att där finns många typer av snö är det ingen tvekan om.

Snö som är strul, snö som är kul och snö som är gul.
Snö som faller, snö som ball är och snö som kall är.

Många gillar snö och anser att den gör julen juligare och vintern mer vintrig.
Snö innebär för många vuxna och barn möjlighet till rekreation, lekar och även jakt. Andra ser bara besvär med snö. Den är bara till förtret för dem då det innebär extraarbete i form av skottning.

Det finns som sagt var många typer av snö.

Snö som yr, snö i by och snö man skyr.
Det finns snö som kyler, snö som fryser och snö som skyler.

På våren, när snön smälter, visar det sig vad vi gjort under vintern. Då avtäcks allt vi slängt ifrån oss under vinterns kalla månader.

Även på våren finns olika typer av snö.

Snöhögar som välter, snövallar som smälter och tövatten som väller.
Snö som stör när vintern dör.




Fri vers av Boa Berg
Läst 433 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-15 13:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Boa Berg
Boa Berg