Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
innan du lämnade oss


När du fortfarande var du

Har hittat bilder på dig
från tiden innan du blev sjuk

 

Håret är kvar om än grånat
ansiktet är inte svullet av mediciner

 

Kroppen är inte förtvinad
och leendet är inte tärt av trötthet

 

Förvirringen var inte där än och
talförmågan var fortfarande intakt

 

Det fanns ingen oro och inga
tankar på om och hur och när

 

Vi levde inte för dagen då varje
liten stund av klarhet räknades

 

Vi hatade inte morgondagen
för dess ovisshet och  möjliga slut

 

Man såg inte sjukdomen ta fäste
för att skjuta bort den person vi älskade

 

Det var innan allt det där hände
och innan vi visste att du skulle lämna oss

 

Det var då du var fortfarande du

 

Mamma




Fri vers (Fri form) av sockerspöket
Läst 305 gånger
Publicerad 2013-03-20 13:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sockerspöket
sockerspöket