Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har lagt in en del gamla haiku på temat SMÅDJUR i en ny bok - titta gärna in på Utställningen Sommarsmådjur...så har sommaren anlänt!


Sommarsmådjur

Jag har vandrat
genom alla tider,
färdats i alla världar
lyssnat till profeterna!
Nu söker jag mig till överlevarna
de allra minsta - nästan:
de små krypen.
Humlor och bin och skalbaggar
brokiga fjärilar
allt som flyger och far,
de om bygger i skogen
i träden
myror och myggor
loppor och löss;
Alla, alla gläder mitt hjärta!




Fri vers av vera gade VIP
Läst 589 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-03-21 17:04

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fin sommar dikt, men mygg vet jag inte om jag längtar efter
2013-03-24

    Meretseger
Får mig att tänka på Jean-Henri Fabre
2013-03-22

  Monika A Mirsch VIP
En skön dikt. Jag har också saknat dessa små.
2013-03-21

  Jaseph
En entusiasm som smittar!
2013-03-21

  Gunnel Eriksson VIP
Trevligt att tänka på de små sommardjuren
när snön vräker ner utanför. Fin dikt med
bra alliterationer.
2013-03-21
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP