Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett minne från tidig barndom. Ett besök hos min bästa väns morfar


Efter kriget

Vi med våra små händer
Ännu inte riktigt invigda i världens plågor
Höll i bajonetten. Tittade med stora ögon
Kände tyngden
Både av allvaret och vikten
Dess historia kom ur den äldres mun
Som ord som öppnade en verklighet
Så nära men ändå så långt borta
En hjälm och ett åldrat fotografi
Ett krig för länge sedan
Där tog en ny förståelse rum
Han höll försiktigt om våra händer
Nickade med sitt grånade huvud
Och i ögonen såg vi tårar




Övriga genrer av Nina Nightwish
Läst 439 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-03-21 19:30



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
berör inom......
2013-03-22

  Lethe
Snyggt berättande och rörande text
2013-03-22

  Katinka VIP
Så fin. Du har verkligen förmåga att beskriva känslor.
2013-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Nina Nightwish
Nina Nightwish