Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skillnaden



Hon satt mittemot
och pillade på kanten till duken.

Ganska markant syntes en gräns
mellan bordets glansiga yta och det matta tyget.

Hennes röda nagel skrapade ömsom lätt på en söm,
och försvann ömsom och delvis under kanten.

Köksbordet var av ett mörkare träslag.
Duken var ljusblå och utgjorde en del
av ett större tygstycke som han hade ärvt,
men som hon hade klippt och sytt till den löpare
som nu låg mellan dem.

Runt omkring,
i skåpen och lådorna,
låg kökets olika bestick och redskap.
Saxar såsom knivar.

Han satt mittemot och betraktade henne,
fullständigt omedveten om symboliken.
















Prosa (Kortnovell) av alfa VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-23 18:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén