Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ska vara stolt!

Du ska vara stolt
hålla huvudet högt
le med ögonen och skratta glatt

inte gömma huvudet i kudden
inte glo på ditt tomma bankkonto
inte hålla i den tysta mobilen
inte stirra på facebook chatten
inte läsa om det du inte fick vara med på

du ska vara stolt över ditt liv
stolt över ärret vid din höft
stolt över avhoppet från högskolan
stolt över ensamheten
stolt över ovisheten
stolt stolt stolt

LE

det är inte mycket
ingenting alls
bläddrar genom fantasier
nästan minnen av en annan tid
kommer ihåg de brännande smekningarna
kommer ihåg äcklet av hans tunga hand
inte stolt
fel

hur många män ska bräcka mig
hur många av dem ska känna min hud
naken under deras hand
hur många av dem ska se på mig
som om jag inte vore där?
en docka en leksak

och många vid namn vän ska lämna mig där?
hur många av dem ska kolla rakt igenom
nöja sig med ytan
aldrig aldrig kolla längre ned
aldrig fråga
aldrig undra?
endast en krycka

Men jag ska vara STOLT
för här sitter jag i min säng
här känner jag kniven i mitt hjärta
här har jag gett upp allt
så jag ska vara stolt
ensam, hopplös, borta
jag ska vara stolt!




Jag vill gömma mig
låt dem inte se mig




Fri vers av Queen_of_me
Läst 147 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-25 12:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Queen_of_me
Queen_of_me