Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En variation på texten Ädelstenar - lånad bild - Ljudfil: Beautiful Calm Piano ------------->


Istället för grus - skimrande av liv

 

Sorgerna har många ansikten
ingen kommer undan
Alltid förblir de
våra följeslagare

Men vad gör sorgerna med oss -

Många blir bittra andra förgrämda
kanske helt förstörda
Blir som förstenade 
inkapslade - onåbara

Andra använder sina sorger
som livsbejakande erfarenheter
fastnar inte
gräver sig inte ner
strävar envist vidare
mot nya mål

De låter sig slipas i livets
hårda skola och blir prismor
som kan reflektera ljuset

Istället för att förvandlas
till nedtrampat grus blir de
gåvor till oss
som ädlestenar - diamanter

skimrande
       

        av

       LIV

 

 




Fri vers (Fri form) av Siggesdotter
Läst 447 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-03-25 12:32



Bookmark and Share


  Delilah Juno VIP
Så kan det vara, genomskådat.
2013-03-28

  Ljusletaren
Säger som många andra ... detta är sann visdióm på hög nivå/kram
2013-03-26

    ej medlem längre
Tar till mig dina vackra ord och hämtar styrka och klokhet.
2013-03-25

    ej medlem längre
Så mycket skönhet i dina ord...
2013-03-25

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket visdom i dina ord...
2013-03-25

  walborg
Ett mål att sträva efter
2013-03-25

    ej medlem längre
Vacker musik till ädelstenarna.
2013-03-25

  Nina.H
Ja, katharsis är nyckeln till diamanten,
våga möta livet, öppna sinnen ser
ljuset och möjligheterna. Du har givit
diamanten ett nytt spektra, som många
borde ta lärdom av. Vacker musik som
ger ro och lyfter dina rader!
2013-03-25

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbar text .. den vackra musiken förstärker diktens skönhet...berör
2013-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter