Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven 5/3 2012, men är lika "aktuell" idag


Du vet ej hat, förakt, styrka

Vi vet inte hat förränn vi hatar oss själva
vi vet inte förakt förrän vi bränner spegeln
du vet ej styrkan innan du överkommit den största fienden
dig själv

så säg mig inte
att jag ej vet hur hatet känns
vad hatet är
det rinner liksom blod i mina ådror
säg mig inte
att jag aldrig känt elden slicka min hud

du vet ej vad hat är förrän det har blivit dig
när världen inte är där för dig
när du står ensam mot hundra

Och du undrar varför du bara ser spikar?

Du vet inte förakt förrän du förnekar dig allt
förrän du lär dig att aldrig tro hoppas hoppas
när du lär dig att ensamheten är din enda vän
det enda du tillåts att ha

Det spelar ingen roll hur många män du bjuder in i din säng
hur många droppar alkohol som möter dig tunga
hur länge du gömmer dig under täcket
ensamheten är konstant
din bästa vän

Så berätta inte för mig igen
hur det är att känna hat




Fri vers av Queen_of_me
Läst 161 gånger
Publicerad 2013-03-25 12:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Queen_of_me
Queen_of_me