Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänner

Vinden är min vän
när jag är ensam
smeker kring håret
och ger mig liv
frihet den bjuder
i drömmens rike
sanningen är nu
med långa kliv

Fågeln är min vän
utanför mitt fönster
sjunger så behagligt
från trädets gren
saknad på vintern
tyst vid rutan
härlig vid återkomst
där i solens sken

Ljuset är min vän
stjärnorna och månen
trolska i rymden
med sitt vackra sken
glittrets förunderlighet
gläder min ledsamhet
vyssar mig till sömns
när natten är sen

Elden är min vän
vid den öppna spisen
glöden den heta
kärlekens förmåga
en avkopplande stund
med boken i handen
drömmen blir sann
vid brasans heta låga

Regnet är min vän
när jag vill ha näring
på vägen genom livet
någon vid min hand
två ska man vara
i livets krokigheter
händer vid ett paraply
vid kärlekens rand




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 616 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-03-27 00:38



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Fint diktat
2013-04-03

  Tittahiit
vackert!
2013-04-03

  Angel of love
Kärleksfullt varmt beskrivet..
2013-04-03

  Anders Nordlander VIP
Gillar ditt poem
2013-04-03

  Ninananonia VIP
Jättefint..
2013-04-02

  © anakreon VIP
Jag ler så öronen sitter som rosetter i mungiporna!
Calle
2013-04-02

  Chawa VIP
Underbara vänner! Fint skaldat!
2013-03-30

  Siggesdotter
En fin känsla, rytm, rim och innehåll i denna dikt som jäg tycker mycket om! Applåd och bokmärker!
2013-03-30

    Anki.A
Underbar text....
2013-03-27

  Pärlemor
Vackert framfört om vänner. Man har fler än vad man kanske tror.
2013-03-27

  ResenärGenomLivet VIP
Härliga vänner att njuta av...vackert beskrivet...
2013-03-27

  Nina.H
Underbara vänner..gillar!
2013-03-27

  lodjuret/seglare VIP
Det är så här man vill läsa, se poesi, om än just här i orimmat skick.
2013-03-27

  Eva Helene VIP
Skönt att kunna ta tillvara . . .
Fint!
2013-03-27

  anits VIP
Så fint skaldat
2013-03-27

  Piann VIP
Fint skildrat.
2013-03-27

    ej medlem längre
inre näring, fint
2013-03-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO